Grannens nya bil

rav4-hybrid-ext-36Min granne är mycket nöjd med sin nya miljöbil, en Toyota hybrid (tyvärr inte en laddhybrid). Han berättar hur fint det känns när den rullar igång på elmotorn efter rödljuset. Jag tänker för mig själv att bilen förmodligen  slår på bensinmotorn ganska snart och troligen kör grannen lite mer bil nu när han har en så fin bil och att miljökostnaden för att producera bilen var nog ganska hög. Summa sumarum så hade det nog blivit en betydligt mindre klimatpåverkan om han behållit den gamla. Men jag säger inget om det. Jag tycker inte om att göra grannen besviken.

Som jag ser det handlar de flesta företags kommunikation i klimatfrågan om ”Greenwashing”. Klimatproblematiken används i första hand som ett argument för att sälja en produkt som man kan utmåla som bra för klimatet. I realiteten har produkterna oftast en negativ inverkan på klimatet om man ser till hela bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s