Körresan, del 2

I ett tidigare inlägg har jag berättat om mina våndor kring att förklara varför jag inte reser med på de körresor som görs med flyg, vanligen till södra Europa. Till slut föll det sig så att jag råkade nämna för någon i kören att den egentliga anledningen är omsorg om klimatet. Detta har tagits emot väldigt väl. Flera har hört sig för om jag inte kan ta tåget istället och vår dirigent ville också gärna åka tåg och gjorde flera efterforskningar om vilka resvägar som var möjliga. Den här gången var resmålet Bilbao i nordvästra Spanien som tyvärr ligger allt för långt bort för att det ska vara möjligt att ta sig dit med tåg på rimligt kort tid. Det blev ingen resa för mig den här gången heller och vår dirigent gav till slut upp och tog flyget. Men nästa gång, då ska vi åka till t.ex. Berlin eller varför inte till Salzburg? Vi gjorde en körresa dit med tåg på 90-talet som jag har mycket fina minnen ifrån. Det känns roligt att det finns flera i kören som egentligen vill leva mera klimatvänligt. Mitt intryck är att bägaren av ”tankar om klimatet” är på väg att rinna över i faktiska handlingar hos många människor. Det behövs bara de där sista dropparna av att någon i omgivningen vågar ta ställning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s