Pod med Björn Ferry och Heidi Andersson

Jag måste tipsa om ett avsnitt i Sveriges radios magasin klotet från den 20/12 som är bland det bästa jag hört, sett eller läst om klimatfrågan. Skidskytten Björn Ferry och Heidi Andersson (världsmästare i armbrytning) har bestämt sig för att bli fossilfria till 2025 och tillsammans med filosofen Jonna Bornemark och prästen Henrik Grape diskuterar de vad detta innebär. Diskussionen kretsar kring frågor som: Vad är ett gott liv? Vad är det för mekanismer i vårt medvetande och vårt samhälle som gör att det är så svårt att ta tag i problemet? Vad är individens ansvar och vilka beslut måste tas av samhället? Programmet har en genuint positiv karaktär, dels för att Björn och Heidi ser sitt projekt som en spännande utmaning som gör livet meningsfullt och dels för att Jonna är så sprudlande intresserad av de frågor som diskuteras. Björn och Heidi har en blogg om sitt projekt: http://www.fossilfri.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s