Med tåg till Brügge

P1010797Åtta tågbyten (Malmö, Köpenhamn, Fredericia, Flensburg, Hamburg, Köln och Bryssel) och en övernattning (Flensburg) blev det när vi skulle ta oss från Stockholm till Brügge i Belgien. Det är möjligt att resan hade kunnat göras med färre byten men det verkar som försenade tåg är vanliga i alla de länder vi passerade, möjligen med undantag för Belgien. Förseningarna gör att man missar de tåg man har planerat och då får man helt enkelt hoppa på nästa tåg som går i rätt riktning. Då är det bra med Interrailbiljetter som ju inte är knutna till ett visst tåg. Som tur är går det många tåg på kontinenten så man behöver sällan vänta särskilt länge. Tyvärr går det väldigt få nattåg nu för tiden vilket gör att resan tar sin tid: två dagar ned och två dagar hem i vårt fall.

Under de senaste 20-åren har lågprisflyget gjort att vi har kommit att betrakta det som en mänsklig rättighet att kunna göra weekend-resor till europeiska städer. Om man väljer bort flyget och endast åker tåg är weekendresorna inte längre möjliga men under en längre semester går det hur fint som helst att resa med tåg. Det är inte lika bekvämt som att flyga men resan blir mer av en upplevelse. För mig är valet enkelt, jag avstår gärna flygets bekvämlighet till förmån för ett klimatvänligt resesätt. Vi tillbringade två veckor i Brügge och han med en tur till familjens gemensamma favoritstad: Paris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s